Ga naar de hoofdinhoud

Een kleine badkamer verbouwen is zeker een uitdaging. Alles moet er gewoon in passen. Voordat je aan de slag gaat, wil je natuurlijk weten waar je naar best op moet letten. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij zodat je met de resultaat tevreden zal zijn!

Simpele aanpassingen, waaronder een frisse kleur, juiste tegels en compacte sanitair, zullen ervoor zorgen dat je badkamer instant ruimtelijker aanvoelt.

Voordat je echter aan de slag gaat, denk nog eens goed over volgende factoren:

  • Is je badkamer een mooi vierkant?
  • Hoe groot is de kamer eigenlijk?
  • Wil je een bad of liever een douche nemen?
  • Wat is je budget?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je badkamer groter te laten lijken. Ready? Lees verder!

inspirace pro rekonstrukce malých koupelen.jpg

Tip 1: Dé keuze, badkuip of douche?

Als je niet het genoegen hebt om van de badkuip alsook van de douche te genieten, ga in dit geval voor een inloop douche voorzien van een glazen douchewand. Wees eerlijk, hoe vaak ga je daadwerkelijk in bad liggen?

Houd er echter bij het kiezen van een douche rekening mee dat de douchegoot lager geplaatst moet worden dan de bestaande vloer. In gevallen waar de vloerhoogte is beperkt en je de afvoergoot er niet in kunt plaatsen, kies dan liever voor een standaard douchebak met douchewand.

Een kleine badkamer verbouwen.jpg

Tip 2: Toch een bad?

The struggle is real en jij wilt liever toch een badkuip hebben? Neem dan een bad-douchecombinatie in overweging.

 

Tip 3: Compact toilet en hangende meubels

Beschik je over zeer weinig ruimte, overweeg dan om de bestaande toiletpot te vervangen voor een compacte versie. Een compact hangend toiletpot is namelijk minder diep dan een standaard model en daardoor ideaal in een kleine badkamer. Wanneer je een kleine badkamer optisch groter wil lijken, is verder een zwevend badkamermeubel de must have!

Een kleine badkamer verbouwen.jpg

Tip 4: Optimaliseer de ruimte

Alles onnodig moet weg, maar zorg voor genoeg opbergruimte zodat de badkamer niet rommelig er uit ziet. Vermijd dus ook open badkamerkasten. Te veel losse spullen zorgen voor een rommelige badkamer. Heb je niet de ruimte om in de lengte te werken? Ga dan de hoogte in en gebruik hoge kasten.

Tip 5: Slim gebruik van lichte kleuren, verlichting en grote spiegels

In een hele kleine badkamer is het verstandig donkere kleuren te vermijden. Een vergrotend effect creëert je ook middels grote tegels. De laatste en belangrijke trucs is voldoende verlichting en grote spiegels. Genoeg licht geeft namelijk het gevoel dat de ruimte groter is.

Heb je nog wat advies nodig? Stuur ons een bericht naar info@sanitino.nl of bel ons op 085 130 46 61. Wij staan klaar voor advies.

Op zoek naar inspiratie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze super leuke acties, badkamerinspiratie en meer!

Gerelateerde producten

€ 384,45 incl. BTW
Op voorraad 1 st
Vandaag verzonden
€ 47,53 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  21 dagen
€ 172,09 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  22 dagen
naar boven