Je hoeft geen klusjesman te zijn om een doorlopend toilet te repareren. Wacht dus nergens op en ga samen met ons aan de slag om het probleem te herstellen, voordat het onnodig gaat lekken!
Oorzaken van een doorlopend toilet
Waterlekkage kan worden veroorzaakt door afdichtingen die na verloop van tijd verslijten. In dit geval dien je deze te vervangen. Het kan echter ook worden veroorzaakt door loutere verontreining. Dit kan worden voorkomen door de stortbak regelmatig een- of tweemaal per jaar schoon te maken. Hoe doe je dit?
Hoe repareer je een doorlopend duoblok toilet?
Veel mensen nemen een hangend toilet om, de onesthetische stortbak die stof opvangt te verbergen. Maar als het om schoonmaken van de stortbak gaat, zal je waarschijnlijk eerder kiezen voor een duoblok toilet,waarjeeen makkelijkere toegang tot de stortbak zal hebben.
Instructies voor het repareren van een doorlopend duoblok toilet:
Sluit het water af en spoel vervolgens door om het water in de stortbak af te voeren.
Open de stortbak. Bij sommige modellen moet je de spoelknop losschroeven of de staaf waaraan de spoelknop is bevestigd, eruit trekken.
Verwijder de vlotter en reinig deze met water of zeep indien hij erg vuil is. Als er kalkaanslag op zit, breng er dan zuiveringszout op aan en gebruik een oude tandenborstel om dit weg te krijgen.
Controleer nu de afdichtingen. Als deze vuil en vettig zijn, reinig ze dan met afwasmiddel, aangezien dit het vet kan verwijderen dat de lekkageveroorzaakt.
Reinig meteen de binnenkant van de hele stortbak. Gebruik zeep of zuiveringszout als er ook hier kalkaanslag is.
Als alle voorgaande stappen zijn uitgevoerd, zet dan de stortbak weer in elkaar, open de watertoevoer en test om te zien of er veranderingen zijn opgetreden.
Hoe repareer je een doorlopend hangend toilet?
De stortbak van het hangtoilet bevindt zich in de muur, waardoor de procedure een beetje anders is.
Demonteer het bedieningspaneel door het frame naar boven te schuiven.
Maak de kunststof sloten los. Pak ze vast en trek ze naar je toe en dan omhoog.
Draai de schroeven los door ze naar links te draaien. Verwijder het frame en de afdekplaat.
Nu heb je de mogelijkheid om het water af te sluiten. Spoel vervolgens door om het water in het reservoir af te voeren.
Voor een betere toegang kun je de spoelhendels verwijderen, maar dit is geen noodzaak. Druk de zijkanten van hun frames in en dat is alles.
Verwijder nu beide kleppen en maak ze schoon. Misschien moet de afvoerklep worden vervangen, die meestal meer versleten is dan de vulklep.
Ook de afdichting zal waarschijnlijk schoon moeten worden gemaakt. Gebruik ook hier afwasmiddel.
Zet het water aan, doe alles terug zoals het was, laat het water los en je bent klaar. Als het toilet nog steeds doorloopt, zal de eerdergenoemde afvoerklep vervangen moeten worden.
Vooral bij huishoudens met hard water, dat de vorming van kalkaanslag sterk versnelt, zal de stortbak regelmatig moeten worden gereinigd.
Nieuwere toilet modellen leveren meer op
Als je een heel oud toilet hebt, overweeg dan om een nieuw model te kopen in plaats van het te repareren. Onderdelen zijn makkelijker verkrijgbaar voor nieuwe modellen. Bovendien is het makkelijker om bij de stortbak te komen - bij oudere toiletten moet je vaak de hele stortbak losschroeven, want in plaats van vlotters zitten er schroefkleppen, die je alleen kunt verwijderen door de schroeven van de onderkant van de stortbak los te draaien, de stortbak op te tillen en de kunststof moer los te draaien.
Heb je het gevoel dat de productcatalogi van badkamerinstallatiefabrikanten ervan uitgaan dat je een badkamer ter grootte van het Wembley Stadium hebt? Als je een kleinere badkamer hebt, zijn ruimtebesparende oplossingen prioriteit nummer één. Dit merk je vooral als het gaat om opbergruimte, want dat is vaak het laatste waar je in de badkamer aan denkt. Dat wil zeggen, nadat het bad, de douche, de wastafel en andere benodigde apparatuur al op hun plaats zijn.
Het is het grootste dilemma waarmee je te maken krijgt bij het inrichten van je badkamer. Bad of douche, dat is de vraag! Er zijn veel factoren om mee te nemen in je beslissing – economische overwegingen, benodigde ruimte, de behoeften van individuele gezinsleden, de levensstijl van jou en je gezin... Er is veel om aan te denken. In dit artikel zetten we de twee opties tegen elkaar af, op zoek naar de voor- en nadelen. We geven je geen antwoord op de vraag wat beter is, een bad of een douche – dat vertellen we je op voorhand. Maar misschien kunnen we je helpen je gedachten te ordenen en prioriteiten te stellen.
Op het eerste gezicht is er veel verschil met van een klassieke kraan. Maar er is geen reden tot paniek, de bediening van de thermostatische kraan is intuïtief. En deze is eigenlijk veel nauwkeuriger dan een klassieke kraan, want deze keer weet u zeker dat u zich altijd wast op de temperatuur die bij u past. Vandaag gaan we dieper in op de bediening van een thermostaatkraan.