Ga naar de hoofdinhoud

Het warme weer lonkt om in de tuin te zijn, dus steek de tuinbarbecues aan en laat je inspireren door onze recepten! Wat te grillen? We hebben recepten voor het grillen van vlees en groenten voor je.
 

Daar gaan we! Ruik je de geur van gegrild vlees, fruit en groenten? Barbecueën is een populaire zomeractiviteit die mensen samenbrengt en het plezier van heerlijk eten met zich meebrengt. En als je je afvraagt wat je moet barbecueën voor een feest of gewoon voor de gezelligheid, dan hebben wij een aantal tips en recepten die iedereen zullen bevallen!

Wat te grillen? Inspiratie voor iedereen!

Of u nu barbecue voor houtskool of briketten hebt, of een compacte elektrische barbecue, u bent ongetwijfeld geïnteresseerd in wat u allemaal kunt grillen. We hebben tips voor vleesliefhebbers, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Iedereen zal genieten van onze barbecuerecepten!

Wat voor vlees kan ik grillen?

shutterstock_2374014909.jpg

De klassieke barbecue is met vlees – dat kan rundvlees, varkensvlees, kip of vis zijn. Probeer bijvoorbeeld eens gemarineerde kippenvleugels, die een geweldig voorgerecht zijn, maar ook ideaal als hoofdgerecht. Gegrilde vis met kruiden smaakt ook heerlijk. Voor liefhebbers van rundvlees raden we een sappige ribeye steak aan, die na het grillen alleen nog maar op smaak gebracht hoeft te worden met peper en zout.

Tip van SANITINO: Vergeet niet om het vlees minimaal 30 minuten op kamertemperatuur te laten rusten voordat je het gaat grillen!

Gegrilde kaas smaakt gewoon heerlijk!

Gegrilde kazen zijn een delicatesse. Probeer eens de cheddar, halloumi of camembert. Voor het grillen kun je ze bestrijken met marinade en in folie wikkelen om te voorkomen dat ze gaan lekken. Ze smaken heerlijk met cranberry- of pruimensaus. Gegrilde kaas kan worden geserveerd als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht (bijvoorbeeld met een groentesalade).

shutterstock_657170374.jpg
shutterstock_2158868093.jpg

Welke groenten kan je grillen?

Gegrilde groenten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker. Je kunt het aanvullen met een vleesmaaltijd of het gewoon apart serveren. Niet alleen vegetariërs en veganisten zullen er dol op zijn. Welke groenten kan je grillen? Populaire soorten zijn onder andere paprika's, courgettes, aubergines, aardappelen, wortels, selderij, asperges, maïs, cherrytomaten, prei en bosuitjes. En hoe bereid je groenten voor op de perfecte manier?

Snijd de gewassen groenten in passende stukken, bestrijk met olijfolie en breng op smaak met kruiden.

Welk fruit kan gegrild worden?

Als u zich nu afvraagt welk fruit u op de barbecue kunt leggen, hebben wij een paar tips voor u. Ananasschijven, perziken, meloenen of bananen zijn populair. Dankzij de suiker in het fruit krijgen ze een gekarameliseerde smaak als ze worden gegrild. Gegrild fruit kan de smaak van vlees aanvullen of een heerlijk verfrissend dessert worden – bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs en een beetje kaneel. Yum!

Wat te grillen - recepten voor iedereen

Gegrilde aubergine en courgette

shutterstock_2037923513.jpg

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 1 grote aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • takje rozemarijn
  • een handvol tijm
  • zout, peper

Procedure:

Snijd courgette en aubergine in rondjes of plakjes. Meng in een kom de olijfolie, geperste knoflook, zout, peper en tijm. Bestrijk beide kanten van de courgette en aubergine met dit mengsel en gril ze 5 minuten per kant. Bestrooi voor het serveren met rozemarijn.

Gegrilde champignons

shutterstock_561868951.jpg

Ingrediënten:

  • verpakking grote champignons
  • barbecuekruiden
  • olijfolie (of chiliolie)
  • spiesen of grillnaalden
  • balkankaas of geitenkaas om te bestrooien

Procedure:

Maak de champignons schoon, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met kruiden. Prik ze aan een spies en gril ze goudbruin. Je kunt de gebakken champignons bestrooien met Balkan- of geitenkaas.

Gevulde champignons op de babecue

shutterstock_2201617909.jpg

Ingrediënten:

  • verpakking grote champignons
  • blauwschimmelkaas
  • barbecuekruiden
  • olijfolie (of chiliolie)

Procedure:

Maak de champignons schoon en schep de binnenkant eruit. Meng de binnenkant van de champignons met de blauwe kaas, olie en kruiden. Meng alles goed door elkaar. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en gril ze tot ze goudbruin zijn.

Gegrilde maïs met kruiden

shutterstock_2034643580.jpg

Ingrediënten:

  • 4 maïskolven
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • mix van verse kruiden (peterselie, tijm, oregano)
  • zout, peper

Procedure:

Kook de maïs ongeveer 5–7 minuten in water. Bestrijk het vervolgens met boter en gril het ongeveer 5 minuten, tot het lichtbruin is. Bestrooi voor het serveren met gehakte kruiden, zout en peper.

Barbecue marinade van Cola

shutterstock_2515526417.jpg

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • een beetje Coca-Cola
  • optioneel: chili

Procedure:

Voeg alle ingrediënten samen in een steelpan, verwarm ze langzaam en roer goed, zodat het mengsel geen klontjes vormt. Zodra het is afgekoeld, kun je het mengsel op ribben, biefstukken of ander gegrild vlees smeren.

Wat kan je grillen voor een feestje?

Bij het plannen van een feest is het belangrijk om na te denken over afwisseling. Naast de bovengenoemde recepten kun je bijvoorbeeld ook het volgende bereiden:

  • Gemarineerde groentespies: een combinatie van verschillende groenten op een spies, gemarineerd in kruidenolie.
  • Gegrilde spiesjes: een combinatie van groenten, uien, Engels spek en stukjes kip.
  • Gegrilde pizza: pizzadeeg met je favoriete ingrediënten kan ook op de barbecue worden bereid.
  • Fruitspiesjes met noten: hardere vruchten aan een spies gestoken, gegrild en bestrooid met noten.
  • Gegrilde ananas: grill ananasschijven en serveer met vanille-ijs.
shutterstock_2315574373.jpg
shutterstock_1192713571.jpg

Barbecueën biedt talloze opties voor wat je kunt grillen. Of je nu de voorkeur geeft aan vlees, groenten, kaas of fruit, er is altijd wel iets dat in de smaak valt. Vergeet niet te experimenteren met verschillende barbecuerecepten en ontdek nieuwe smaken!

Gabriele Srauten

Koken is voor mij zowel een plezier als een vorm van ontspanning. Ik probeer graag nieuwe recepten, ontdek nieuwe smaakcombinaties en laat me inspireren door alles wat er in de culinaire wereld gebeurt. Het meeste van mijn tijd breng ik dan ook in de keuken door, en daarom is het voor mij belangrijk dat deze niet alleen stijlvol, maar ook praktisch is. Om het koken aangenamer en gemakkelijker te maken, volg ik de nieuwste keukengadgets en handige hulpmiddelen die me in staat stellen me volledig te concentreren op het koken zelf. Gedurende het zomerseizoen deel ik mijn culinaire vaardigheden graag met vrienden en familie bij de barbecue.

Gerelateerde producten

€ 191,14 incl. BTW
Op voorraad 2 st
Vandaag verzonden
€ 65,93 incl. BTW
Op voorraad 1 st
Vandaag verzonden
€ 9,12 incl. BTW
Op voorraad 5 st
Vandaag verzonden
€ 23,37 incl. BTW
Op voorraad 3 st
Vandaag verzonden
€ 99,50 incl. BTW
Op voorraad 6 st
Vandaag verzonden
uitverkoop
€ 80,74 incl. BTW
Op voorraad 1 st
Vandaag verzonden
€ 84,98 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  44 dagen
€ 42,35 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  44 dagen
€ 67,82 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  44 dagen

Gerelateerde artikelen

naar boven