Ga naar de hoofdinhoud

Welke kleur voor in de keuken? Ontdek de laatste kleurentrends

Ben je aan een nieuwe keuken toe of wil je je keuken gewoon een upgrade geven? Duik samen met ons in de wereld van interieurdesign en ontdek welke kleuren en materialen dit jaar de trend zullen zijn!

Ben je aan een nieuwe keuken toe of wil je je keuken gewoon een upgrade geven? Duik samen met ons in de wereld van interieurdesign en ontdek welke kleuren en materialen dit jaar de trend zullen zijn!

 

Breng de natuur in de keuken!

Het jaar 2022 staat in het teken van duurzaamheid en een terugkeer naar de natuur. Maak dus vast gebruik van hout. En niet alleen in de vorm van de meubel of bij de vloer - je kunt er ook de muren mee bekleden en natuurlijk houten accessoires gebruiken. Zo'n interieur heeft een warme uitstraling en ziet er gezellig uit.

Een ander trendy materiaal is steen. Je kunt bijvoorbeeld voor die gave betonen muur gaan of je kunt de steen alweer slechts bij details gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij de gootsteen; graniet is hier ideaal voor, want steen is het grootste bestanddeel ervan. Hierdoor is graniet ook eens zeer krasbestendig en naast de lange levensduur is een granieten spoelbak onderhoudsvriendelijk en hittebestendig. Ben je overtuigd? Prima! Dan raden wij deze twee top spoelbakproducenten aan: Blanco en Franke.

Spoelbakken

Ander natuurlijk materiaal, dat dit jaar een grote rol in de keukens zal spelen, is het glas. Het zal de kamer opfleuren én stijlvolle look geven.

keuken

 

Aardse tinten en pastelkleuren

Aardse tinten, groen, bruin, grijs, beige én donkerblauw. Dit zijn de kleurentrends voor in de keuken in 2022. Al deze tinten roepen de rustige sfeer van de natuur op en passen tegelijkertijd bijzonder goed bij houten oppervlakken. Ben je bang dat je deze sterke kleuren na verloop van tijd gaan vervelen? Gebruik ze slechts bij de details zoals accessoires of keukengerei die je na verloop van tijd makkelijk kunt vervangen.

Andere trendy kleuren zijn de pastelkleuren. Bijvoorbeeld lichtroze maakt het interieur zachter, roept een gevoel van rust op en creëert een gezellige sfeer. Bovendien vergroot het de ruimte visueel, waardoor het ook uiterst geschikt is voor kleine keukens. Je kunt de pasteltinten op de muren of bij de details gebruiken. Tinten geïnspireerd door zonsopgangen en zonsondergangen zullen dit jaar ook een trend worden. Denk hierbij aan alle tinten geel, oranje en rood. En wij mogen natuurlijk de neutrale zandtinten vergeten te noemen.  

 

Gekleurde keukenkraan

Gekleurde keukenkranen zullen ook dit jaar een absoluut trend zijn. Je kunt de pastelkleuren best met een gouden of rose goud keukenkraan combineren. Wil je iets subtiel? Ga dan voor een geborstelde, matte afwerking. Een ultieme aanrader is deze topkleur van GROHE: geborsteld nikkel, waarmee je per direct die warme, chique uitstraling creëert. Zin in een contrast? Om een spannend contrast te creëren ga voor een zwarte- of witte keukenkraan.

keuken

 

Kleur is de verwondering van het licht

Last but not least is natuurlijk licht ook erg belangrijk. Het is al lang een symbool van helder en positief denken. Het is dan ook een essentieel onderdeel van onze woningen. Goed geplaatste grote ramen zijn natuurlijk het beste, maar als je die niet hebt, vervang ze dan niet alleen door kunstlicht, maar gebruik dan zeker heldere kleuren en glanzende oppervlakken.

keuken

Gerelateerde producten

€ 215,37 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  10 dagen
€ 371,07 incl. BTW
Leverbaar vanaf ca.  32 dagen
€ 279,00 incl. BTW
Op voorraad 3 st
Vandaag verzonden
naar boven