Ga naar de hoofdinhoud

Retourneren

Natuurlijk kan het voorkomen dat het product, dat u hebt besteld, niet helemaal naar uw verwachting of wens voldoet. Als online consument heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder een reden te hoeven geven de aankoopovereenkomst te herroepen. Deze termijn gaat in na de dag waarop u of iemand namens u het product in bezit heeft gekregen. Als er in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden zitten, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen.

Wij verzoeken u om eventuele retourzendingen vooraf aan ons te melden, via een ondubbelzinnige verklaring per post, e-mail of telefonisch. Vervolgens sturen wij u zo snel mogelijk de retourinstructies per e-mail.

 

Retourproces

Vrácení zboží zahraničí

 1. Vul het retourformulier in
 2. Stuur het ingevulde retourformulier per e-mail naar info@sanitino.nl
 3. De registratie van de retouraanvraag wordt per e-mail bevestigd samen met de datum van afhaling
 4. Breng het pakket naar het afleverpunt / het pakket wordt door de koerier opgehaald op het gewenste adres
 5. Afleveren van de retourzending bij ons magazijn
 6. Controle van de staat van geretourneerde goederen
 7. Terugbetaling binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen

 

Retourkosten

We zorgen voor het ophalen van het retourpakket via een vervoerdienst, maar aan deze afhaalservice zijn wel kosten verbonden namelijk van €4,90 incl. BTW. Deze kosten worden automatisch afgeschreven van het geretourneerde bedrag. Wij vergoeden dus alleen de kosten van het artikel en verzendkosten, de zogenaamde heenzending. Indien u er voor kiest om de goederen zelf terug te sturen dan dient u de goederen retour sturen naar SANITINO s.r.o., areál Panattoni Park Teplice South, Mlýnská, 417 52 Hostomice u Teplic, Tsjechië. In dit geval zijn de retourkosten voor uw eigen rekening en deze worden door ons niet vergoed. 

De retourvoorwaarden

Wij verzoeken u vriendelijk het product zoveel als mogelijk in de originele en onbeschadigde verpakking te retourneren, inclusief alle meegeleverde onderdelen en toebehorende documentatie/handleidingen. Graag ontvangen wij het product zo goed mogelijk ingepakt. Om uw bestelling probleemloos te kunnen herroepen, vragen wij u het ingevulde Retourformulier met het retourpakket mee te sturen. Het Retourformulier kan u hier downloaden.

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Europees modelformulier voor herroeping.

Algemene retourvoorwaarden:

 • U kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat u van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding hebt u vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. U kunt ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als u daarbij maar een mededeling voegt waaruit uw wens tot herroeping blijkt.
 • Het product is compleet, schoon en onbeschadigd is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij een eventuele waardevermindering bij u in rekening brengen.
 • Het product zit in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk, en voorzien van omverpakking. Let op! Zorg ervoor dat er op de originele verpakking van het product niet wordt geschreven of geplakt. 
 • Het product is ongebruikt. U mag het product voorzichtig bekijken, net zoals u in de winkel zou doen. Natuurlijk kan u de artikel uit de verpakking halen, maar monteer hem niet, hij moet in “verkoopstaat” zijn om volledig terugbetaald te worden.


Terugbetaling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
Let op: de retourkosten zijn €4,90 incl. BTW, die worden automatisch afgeschreven van het geretourneerde bedrag, wanneer u gebruik maakt van onze ophaalservice. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Ruilen

Omruilen is helaas niet mogelijk. Het beste aanpak voor ons bestelsysteem is om dit als twee aparte processen af te handelen; namelijk retournering van het ongeschikte artikel, hiervoor krijgt u het geld terug. Vervolgens kunt u een nieuwe bestelling via onze website plaatsen.

Annuleren

U kan uw bestelling uiteraard kosteloos annuleren tot het moment dat de bestelling verzonden is. Graag ontvangen wij uw verzoek tot annulering per mail aan info@sanitino.nl onder vermelding van uw bestelnummer, zodat wij dit schriftelijk in bezit hebben. Hierdoor komt uw betalingsverplichting te vervallen.

Mocht het hierna nog steeds niet alles duidelijk, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

naar boven