Ga naar de hoofdinhoud

Huis & Tuin – advies en tips

 • Tuinmeubilair onderhoud

  Tuinmeubilair onderhoud

  In de winter bewaren we onze tuinmeubelen in de garage of de kelder, vooral om ze te beschermen tegen het weer. Maar, dat betekent niet dat de meubels helemaal veilig zijn in de zomer. We moeten nog altijd rekening houden met een aantal factoren, die het uiterlijk en de staat van tuinmeubelen negatief kunnen beïnvloeden. Het onderwerp van dit artikel is, hoe u zo goed mogelijk voor uw nieuwe tafel en stoelen kunt zorgen, zodat ze er zo lang mogelijk mooi uit blijven zien.

  LEES MEER
 • April in de tuin: het eerste gras maaien, bomen snoeien en groenten planten

  April in de tuin: het eerste gras maaien, bomen snoeien en groenten planten

  De lente is eindelijk begonnen en dat betekent goed nieuws en slecht nieuws voor tuinliefhebbers. Het goede nieuws is, dat voor het eerst de vruchten van uw harde werk te zien zijn. In april staan primula's, magnolia's, gentianen of vroege rododendrons in bloei. Zelfs de eerste groenten rijpen, zoals rabarber, sla of rucola. Dat is een geweldige motivatie, want er is ook een andere kant van de medaille: in april is er veel werk in de tuin. De tuinier moet een beetje geluk hebben, want het weer is onvoorspelbaar. Laten we eens kijken naar een lijst met alle dingen die we in april in de tuin moeten doen.
   

  LEES MEER
 • Recuperatie: wat het is en vooral waarom thuis een recuperatiesysteem aanschaffen?

  Recuperatie: wat het is en vooral waarom thuis een recuperatiesysteem aanschaffen?

  In de zomer zetten we allemaal graag de ramen wijd open, in de winter wil bijna niemand dat. Maar ventilatie is het hele jaar door belangrijk. Het gaat niet alleen om het uitwisselen van muffe lucht voor frisse lucht, ventilatie kan ook helpen om de luchtvochtigheid te reguleren en schimmel te voorkomen. Het is geen toeval dat virussen zoveel beter gedijen in de winter dan in de zomer - ze kunnen zich vestigen in kamers die warm en vochtig zijn, en waar vertegenwoordigers van de soort homo sapiens onevenredig veel meer tijd doorbrengen.
   

  LEES MEER
 • Werkplaatsuitrusting of wat niet mag ontbreken in een werkplaats

  Werkplaatsuitrusting of wat niet mag ontbreken in een werkplaats

  Sommige mensen erven hun werkplaats inclusief apparatuur van hun vader of grootvader, anderen moeten hem helemaal zelf maken. Voor velen is de werkplaats een droomplek waar het niet alleen gaat om dingen maken en repareren, maar ook om ontspanning en mentale hygiëne. Het geluid van een zaag of een boor werkt beter dan een ontspannende cd van Indiase wijzen, die belooft de hartchakra's te openen. U moet gewoon vakkundig met het gereedschap omgaan, zodat u niet op een iets andere, nogal pijnlijke manier in de innerlijke werking van uw lichaam terechtkomt.

  LEES MEER
 • DeWALT gereedschapsmarkering

  DeWALT gereedschapsmarkering

  In het artikel van vandaag behandelen we de markeringen op DeWalt accu gereedschapssets. De Amerikaanse fabrikant heeft een eigen productmarkeringssysteem met codes van 6-10 tekens. Vanwege de vele cijfers en letters kan de klant zich op het eerste gezicht moeilijk oriënteren, daarom volgt hier voor de duidelijkheid een uitleg van de categorisering van DeWalt gereedschap.
   

  LEES MEER
naar boven