Ga naar de hoofdinhoud

Schoonmaaktips

 • Voorgoed verlost van schimmel in de badkamer!

  Voorgoed verlost van schimmel in de badkamer!

  De badkameromgeving is een ideale plek voor schimmelgroei. Een warme, vochtige omgeving, een regelmatige aanvoer van organische materialen zoals zeepresten, shampoo of dode huidcellen creëren de perfecte omstandigheden voor schimmelgroei. Schimmels zijn microscopische zwammen, die zich via de lucht of het water verspreiden. Zodra ze de juiste omstandigheden vinden, vestigen ze zich snel en beginnen ze zich te verspreiden. Hun aanwezigheid in de badkamer is niet alleen een esthetisch probleem, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals allergieën, astma-aanvallen of zelfs een verhoogd risico op kanker. Maak voorgoed een einde aan schimmel in de badkamer!

  LEES MEER
 • Oma's advies - kalkaanslag verwijderen met citroen

  Oma's advies - kalkaanslag verwijderen met citroen

  Als u even niet oplet, komt u erachter, dat het overal in huis is. In de keuken, in de badkamer, in het toilet. We hebben het over kalkaanslag, waardoor zelfs een gloednieuwe badkamer er tien jaar ouder uitziet. Vandaag vertellen we u hoe u deze stof van zijn favoriete plekjes in huis verwijdert.
   

  LEES MEER
 • Hoe schimmel in de badkamer te behandelen

  Hoe schimmel in de badkamer te behandelen

  De badkameromgeving is een kleine thuisbiotoop. Hier vinden we de perfecte omstandigheden voor verschillende soorten micro-organismen. Het is dus geen wonder, dat ondanks alle moderne vooruitgang, schimmel niet uit huis is verdwenen. Hoe houd je ze onder controle?
   

  LEES MEER
 • Hoe maak je een keramische spoelbak schoon?

  Hoe maak je een keramische spoelbak schoon?

  De spoelbak is een zeer belastend onderdeel van de keuken. Hoe zorg je ervoor dat het er op lange termijn mooi blijft uitzien en tegelijkertijd onaangename kalkaanslag of overgroei van micro-organismen voorkomt? In dit artikel wordt de nadruk gelegd op keramische spoelbakken.
   

  LEES MEER
 • Waarmee kranen wel en niet schoonmaken?

  Waarmee kranen wel en niet schoonmaken?

  De nieuwe badkamer is een lust voor het oog. Alles glanst en blinkt. Hoe kun je deze ervaring zo lang mogelijk behouden? En op welke manier wordt de probleemloze werking van de uitrusting op lange termijn ondersteund? Regelmatige en zorgvuldige verzorging is de sleutel. Aangezien kranen tot de meest gebruikte toestellen in huis behoren, laten we eens kijken wat ze aankunnen en wat schadelijk is.

   

  LEES MEER
naar boven